Concert 24 juni 2018

Na onze geslaagde lustrumconcerten in december staat er inmiddels nieuw en bijzonder programma in de steigers. We gaan op zondag 24 juni een concert uitvoeren samen met een buitenlands koor: Vox Humana uit Noorwegen. Vox Humana is het kamerkoor van de Universiteit van Oslo.

We vinden het heel leuk en zijn ook best trots dat dit uitstekende koor naar Nederland komt om met ons een optreden te verzorgen. Noorwegen heeft net als Nederland een rijke koorcultuur. Het concert is dus een goede aanleiding om daar iets van te proeven.

In wisselende samenstelling presenteren Sjanton (o.l.v. Ulrikke Reed Findenegg) en Vox Humana (o.l.v. Dag Jansson) een breed palet aan koormuziek. Bekende en onbekende muziek uit het hoge noorden (o.a. Kverno, Kruse, Magnar Åm en Lindberg), maar ook muziek van Nederlandse bodem (Voormolen en Voorn). Verder klinken delen van Bach’s Jesu meine Freude naast de Three Flower Songs van Eric Whitacre en werken van Holst en Vaughan Williams.

Het concert van Sjanton en Vox Humana is een eenmalige uitvoering en vindt plaats op zondag 24 juni om 16.00 uur in de Josephkerk, Draaiweg 44 in Utrecht. Reserveer de datum alvast in je agenda (of bestel vast kaarten).

This entry was posted in Actueel. Bookmark the permalink.