SAVE THE DATE 24 en 25 juni 2023

 “Orpheus with his lute made trees and the mountain tops that freeze bow themselves when he did sing…” “…In sweet music is such art, killing care and grief of heart, fall asleep, or hearing, die.
Shakespeare (1564-1616) Orpheus

In het bovenstaande gedicht lees je dat Orpheus in staat was om de natuur te buigen en “een blijvende lente” te creëren met zijn zang. Met zijn betoverende melodieën liet hij niemand onberoerd. Zelfs het tumult van de “golven van de zee” werd verstild door de zachte tonen van zijn luit. De schoonheid van zijn liedjes relativeerde de problemen van zijn luisteraars.
Deze mythische figuur en Shakespeare’s teksten zijn de inspiratiebron en de rode draad in de muziek, die Kamerkoor Sjanton op het programma heeft staan voor de concerten van 24 en 25 juni aanstaande.

Het belooft een bruisend programma te worden met stukken van o.a. Weir, Stanford, Andriessen, Lindberg en Gibbons; vol met alles wat koormuziek te bieden heeft, sterk verbonden met de tekst en onderliggende emoties. Kortom koormuziek om door betoverd te worden!

Houd de agenda vast vrij op 24 en 25 juni om dit niet te missen!

En, als u de digitale agenda toch bij de hand hebt: noteer ook alvast 10 en 11 februari 2024:… Hou onze pagina over het Mozart project in de gaten.

This entry was posted in Actueel. Bookmark the permalink.