Lustrum 2017

In 2017 bestaat Sjanton 30 jaar. Wij vieren ons jubileumjaar, waarin we stijlperiode de Barok hebben geadopteerd als rode draad,  met twee concerten op zaterdagavond 9 december en zondagmiddag 10 december in de Geertekerk in Utrecht. Kaartjes voor de concerten zijn verkrijgbaar op onze website, tegen gereduceerd tarief, of aan de kassa. https://www.sjanton.nl/lustrum-2017/kaartverkoop-lustrum/

Het programma dat wij dan uitvoeren hebben wij ‘In de Gloria’ gedoopt, passend bij ons jubileum maar ook bij het hoogtepunt van het lustrumconcert: het beroemde en feestelijke Gloria van Vivaldi. Daarnaast zingen wij uiteraard een aantal werken die verwijzen naar de beroemdste componist uit de Barok, Johan Sebastian Bach. Een zeer bijzonder stuk is de bewerking door Knut Nystedt van het Bach-koraal Komm, süßer Tod, waarbij het koor in vijven is verdeeld en elk deel in eigen tempo de melodie zingt.

Aan het concertprogramma werkt het Dordts Kamerorkest mee, specialist in koorbegeleiding. De solopartijen worden ingevuld door vier professionele zangers: sopraan Caroline Spanjaard, mezzosopraan Karolina Hartman, tenor Erik Slik en bas Florian Just. Het geheel staan onder leiding van Ulrikke Reed Findenegg.

Schrijver, journalist en muziekcriticus èn Bach-kenner Merlijn Kerkhof zal tijdens de concerten het programma toelichten en u deelgenoot maken van zijn kennis over Bach en de barok en de verbinding leggen met de werken die wij zullen uitvoeren.

Het programma bestaat uit:

Magnificat a 4 E22 van Johann Christian Bach (1735-1782)

Immortal Bach van Knut Nystedt (1915-2014)

Gloria van Antonio Lucio Vivaldi (1678-1741)

Miss in C klein Bwv/anh 26 van Francesco Durante (1684-1755)

PosterIndeGloria