Dirigent

Vanaf 1 januari 2014 staat Sjanton onder artistieke leiding van dirigente Ulrikke Reed-Findenegg.

Ulrikke Reed Findenegg (1970) studeerde aan het Bergen University College in haar geboorteland Noorwegen. Daar was ze zanger in het gerenommeerde vocaal ensemble Voci Nobili, onder leiding van Maria Gamborg Helbekkmo, en dirigent van het aspirantenkoor.

Ze vervolgde haar studie in Kecskemét (Hongarije) in de vakken muziekpedagogiek, zang en koordirectie aan het Muziekpedagogisch Instituut Zoltán Kodály. In Nederland sloot zij de studie Koordirectie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht af bij Krijn Koetsveld, Jurjen Hempel en Rob Vermeulen.

Zang- en interpretatielessen kreeg Ulrikke van Harald Bjørkøy (Noorwegen), János Klézli, Roland Hajdu  (Hongarije), Meinard Kraak en Pierre Mak (Nederland). Ondertussen volgde zij masterclasses directie bij haar voormalige Hongaarse leraar Péter Erdei.  In 2012 kreeg zij met Kamerkoor Decamerone coaching van Stephen Connolly (bekend van de King’s Singers).

Ulrikke is tegenwoordig vaste dirigente bij drie koren. Daarnaast is ze als docente verbonden aan de meerjarige opleiding amateurdirigenten (MDO) aan het Utrechts Centrum voor Kunsten (UCK).  Sinds 2011 is dirigente en artistiek leider van vrouwenprojectkoor Nordlys, dat op haar initiatief is opgericht. Ook wordt Ulrikke regelmatig gevraagd voor verschillende projectkoren, zoals het Nijmeegs Vocaal Ensemble EenvoorTwaalf,  vocaal Ensemble Tien ter Amsterdam en het ad hoc project FiloMuze: koorliederen als filosofisch medium. In januari 2014 leverde zij met leden van het kamerkoor Decamerone een muzikale bijdrage aan de dansvoorstelling Addio al Fine van Ickamsterdam (the International Choreographic Art Center Amsterdam.)