Requiem Mozart

Op 10 en 11 februari 2024 zal kamerkoor Sjanton in samenwerking met het Naardens Kamerorkest het geliefde Requiem van Mozart uitvoeren. De uitvoeringen zullen plaatsvinden in de Geertekerk in Utrecht (10 februari, 20.15 uur) en de Grote Kerk in Naarden (11 februari, middag). Uiteraard verleent een viertal uitstekende solisten medewerking aan de uitvoering van het Requiem. Dat zijn: Patricia Gonçalves (sopraan), Karolina Hartman (alt), Francis Ng (tenor) en Remmert Velthuis (bas).

Naast het Requiem zullen koor en orkest enkele werken van Brahms en Vasks uitvoeren. Het koor zingt Brahms’ motet Warum ist das Licht gegeven den Mühseligen en het orkest speelt het tweede en derde deel van diens Symphonie nr. 3. Samen brengen koor en orkest het Pater noster van de Letse componist Peteris Vasks ten gehore.

Het Requiem van Mozart en het motet van Brahms worden uitgevoerd onder leiding van Ulrikke Reed-Findenegg (dirigent Sjanton). Carel den Hertog (dirigent Naardens Kamerorkest) leidt de symphonie van Brahms en het Pater noster van Vasks.

Kaarten voor het concert zijn UITVERKOCHT. Er zijn helaas ook geen kaarten aan de deur te koop.

Voor dit programma worden we ondersteund door Stichting Carel Nengerman Fonds, KF Hein Fonds, Elize Mathilde fonds, het Cultuurfonds, Mien van `t Sant Fonds en de Stichting Fonds voor Geld- en Effectenhandel. We maken voor ons concert in Utrecht gebruik van de diensten van Heirloom (http://www.heirloom.nl/).

This entry was posted in Actueel. Bookmark the permalink.