Commissies & Tradities

Het bestuur wordt in zijn taken bijgestaan door een aantal commissies. De Feestcommissie heeft een rijke traditie. Voor repetitieweekenden is er de Weekendcommissie. Verder zijn er de PR-Commissie voor het onder de aandacht brengen van Sjantons concerten, de Programmacommissie voor het uitzoeken van nieuw repertoire en de Kascontrolecommissie.
Tenslotte heeft Sjanton een Reiscommissie, die driejaarlijks een tournee naar het buitenland organiseert. Sinds 2005 zijn wij in Praag, York, Venetie, Boedapest en Lissabon geweest. Zie verder de pagina koorreizen.

De aankleding van de concerten wordt gezamenlijk voorbereid. Niet alleen het maken van de programmaboekjes, maar ook het zoeken naar passende kledingaccenten voor de koorleden of soms zelfs het maken van hapjes en drankjes voor het publiek.

Dat de vereniging meer is dan alleen een koor, blijkt uit de vele activiteiten die de leden gezamenlijk ondernemen. Bij Sjanton ontbreekt het niet aan enthousiasme voor het organiseren van bijvoorbeeld etentjes en sportactiviteiten. Ook dat maakt Sjanton tot een tof koor!